El passat dissabte 23 de març  la seu de Junts per Catalunya-Sant Feliu de Guíxols es va emplenar de gent que va assistir a l’inici del cicle de conferències que organitza el partit per construir JUNTS el Sant Feliu del futur.

Aquest cicle es va iniciar amb una xerrada que portava per títol “El benestar animal, drets i deures”, que va ser presentada per la Gemma Arnau, que durant els últims mesos ha coordinat la sectorial de Benestar, i que va anar a càrrec de la ponent Núria Murlà, llicenciada en Dret amb un màster en dret animal i societat, i fundadora de Galgos 112.

Durant la conferència, la ponent va destacar que a Sant Feliu de Guíxols “l’Ordenança Municipal que regula el benestar animal és de 1990” i aquesta encara veu “els animals com a bèsties” i com a “éssers que ens poden aportar malalties”, cosa que ha quedat completament obsoleta en comparació a altres lleis més modernes que ja no veuen els animals com a objectes sinó com a “éssers que tenen la capacitat de sentir” i com a “éssers que ens poden aportar benestar”.

A més, pel que fa a la convivència, cal tenir present que hem de “buscar una ciutat on puguin coexistir aquelles persones que els agraden els animals, i que creuen que tenen molts drets i poques obligacions, i aquelles que no els agraden gens i que creuen que els amos dels animals tenen pocs drets i moltes obligacions”.

Per aquest motiu cal modernitzar les Ordenances Municipals i millorar la convivència creant espais nous i adequats per animals de companyia.