El passat dissabte 28 de maig vàrem assistir a la presentació del llibre: “1 dia d’octubre i 2 poemes. Quan l’esperança venç la por” de Josep Rull  a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols amb un gran èxit d’assistència .
Prèviament a l’explicació del llibre per part del MHConseller Rull, el regidor de Junts, Toni Carrión va destacar la determinació del conseller en dates properes al referendum de 2017, que va impedir l’atracament del creuer amb policies nacionals al port de Palamós així com la importància de Rull a l’hora de fer veure al MH President Puigdemont que la convocatòria d’eleccions no evitaria una aplicació del 155 per part de l’estat espanyol.
“1 dia d’octubre i 2 poemes” és la crònica personal i política d’un període cabdal de la història política i contemporània de Catalunya. Escrit en unes condicions de gran intensitat emocional i política, s’hi desgrana – amb un to profundament humà i serè – les hores, les experiències, les reflexions, les amistats, les decepcions, les pors, les esperances i, sobretot, les profundes conviccions democràtiques de l’autor i el seu insubornable compromís al servei de Catalunya.