En sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols d’aquest dijous 28 de maig de 2020, tots els grups polítics del consistori han portat a votació de forma conjunta el Pla de Contingència i Recuperació per tal de poder fer front a curt i mitjà termini als efectes i situacions que està causant a la ciutat la pandèmia pel covid-19.

El treball en aquest pla, continua les primeres mesures de rescat social i que es varen aprovar des del primer moment en què es va conèixer l’arribada de la pandèmia a la nostra ciutat, mesures que es varen prendre per assegurar el funcionament dels serveis bàsics i garantir el benestar dels ciutadans durant el confinament. El pla acordat ampliarà aquelles primeres mesures del mes de març i destina més d’un milió d’euros en nova despesa sobre els pressupostos amb desenes de mesures concretes en tres àmbits d’actuació: les persones, les empreses i les entitats.

En la seva intervenció, la portaveu de Junts per Catalunya, va voler destacar els valors que han fet possible l’acord que “ha estat basat en l’administració deliberativa: fruit del treball en xarxa amb mirada de ciutat que hem sabut prioritzar tots els grups municipals. Vull destacar el treball conjunt formant sinergia govern-oposició que sempre hauríem de posar a la pràctica per tal de treballar en els grans projectes de ciutat, hi hagi qui hagi al govern o la oposició. Avui estem donant un bon exemple i una bona imatge de ciutat, i aquest hauria de ser sempre el camí.
El millor pla de recuperació per l’ocupació de la ciutat és aquest que avui estem presentant ja que les accions estan enfocades en la reactivació econòmica del sector del comerç i l’hostaleria especialment, el qual ha sigut el més afectat.

D’altra banda, el pla garanteix el benestar i els drets bàsics dels nostres conciutadans, sobretot als afectats per aquesta pandèmia. En aquest sentit vull agrair també aquelles entitats socials que estan treballant des de primera línia com poden ser Creu Roja o Càritas i posar de manifest la seva disposició en aquests moments difícils.
El que hem aconseguit amb aquest pla, és important en termes immediats per poder respondre a la situació que la ciutadania està patint però cal remarcar que ha d’estar en constant revisió i modificació en funció de les necessitats que vagin sorgint a mig termini”.

 

ℹ️ Podeu consultar aquí el Pla de Contingència i Recuperació