En sessió plenària extraordinària celebrada a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, s’ha portat a votació la moció de rebuig a la sentència del tribunal suprem que inhabilita al MHP de la Generalitat, Quim Torra. Aquesta va ser la intervenció de la portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya a Sant Feliu de Guíxols, Cristina Vicens:

Avui commemorem el tercer aniversari del fets de l’1 d’octubre.

Un dia que Catalunya va demostrar el major exercici democràtic mai vist dut a terme amb una estratègia compartida entre  les institucions, els partits i la societat civil.

D’altra banda, els poders de l’estat, van demostrar la seva força amb un atac policial a la ciutadania de Catalunya que va veure tot el món. El poder judicial va començar la campanya  de repressió contra els líders socials, el govern legítim de Catalunya i tants altres represaliats víctimes d’aquesta judicialització del procés durant aquests tres anys.

Val a dir que el temps ha demostrat que la presó i l’exili no han silenciat el poble català, que la justícia europea ha posat en evidencia l’espanyola, i que la no investigació per part del poder legislatiu espanyol per aclarir qui va donar l’ordre  d’ aquell atac policial contra la ciutadania, deixa en evidència el poc esperit democràtic d’un estat que amaga les vergonyes apel·lant a la unitat de la pàtria.

És inevitable recordar la repressió que va suposar el fet de poder votar  ara fa tres anys i que ha perdurat fins l’actualitat. Prova evident n’és el motiu pel qual avui fem aquest ple extraordinari per rebutjar la sentència del suprem per inhabilitar el molt honorable president quim torra.

La presidència de la generalitat, la primera institució de país la qual representa la voluntat del poble expressada a les urnes ha estat escapçada per un tribunal polititzat.

Un organisme com la jec ha decidit inhabilitar un president per penjar una pancarta que reivindica la llibertat d’expressió, dret fonamental en democràcia.

Les forces municipals a Sant Feliu de Guíxols  ens conjurem per reclamar la separació de poders i la no judicialització de la política. Un conflicte polític s’ha de resoldre fent política. Avui, hem pogut arribar a uns acords mínims amb partits de sensibilitats molt diverses per tal de donar una imatge de suport a la preservació de les institucions catalanes, la separació de poders, propis en un estat de dret, i la defensa dels drets fonamentals com la llibertat d’expressió. Tots ells, valors essencials que hauria de voler fer-ne bandera un estat espanyol que vulgui estar a l’alçada de qualsevol democràcia europea avançada.

No obstant, no podem obviar que aquesta inhabilitació és un nou atac a l’autogovern de Catalunya. Els poders de l’estat es conjuren per mantenir la unitat d’Espanya malgrat els suposi donar una imatge pèssima a la comunitat internacional. Així doncs, el poble de Catalunya té una oportunitat, tal com va dir ahir el president torra al parlament de Catalunya, de ratificar el mandat de 1 d’octubre a les pròximes eleccions catalanes.

Els partits independentistes hem de recuperar la unitat estratègica amb l’objectiu d’assolir una majoria que ens pugui permetre  donar un missatge clar a espanya però sobretot a Europa. La independència del nostre país no és només un ideal polític legítim, sinó una necessitat per garantir a  la ciutadania de Catalunya la pertinença a una república catalana democràtica on prevalen els drets i llibertats per damunt de tot.

Junts per Catalunya seguirem ferms i determinats fins a la llibertat; pels que van lluitar, pels represaliats, i sobretot per les generacions que vindran. Com va dir Jordi Cuixart: “ mai no podran empresonar les idees”.

No voldria finalitzar sense fer un agraïment especial al president torra per la seva gran feina i lluita incansable contra el covid, demostrant que es pot defensar amb fermesa l’anhel de llibertat del poble de Catalunya tenint en compte que la prioritat era i és el benestar de les persones.

Millorar el progrés i la qualitat de vida de tots els ciutadans de Catalunya és malgrat alguns vulguin vendre el contrari, l’objectiu al qual volem arribar a través de la independència del nostre país.

Com va dir el president torra “ per Catalunya, i per la vida”.

Visca Catalunya lliure!

Moltes gràcies