Aquest dissabte 25 de juliol, l’equip de Junts per Catalunya a Sant Feliu de Guíxols ha estat present en l’inci del congrés de la consolidació com a partit polític del projecte de Junts per Catalunya.

Des de les eleccions imposades el 21 de desembre de 2017 fins ara, el projecte polític Junts per Catalunya ha estat agregador de totes les sensibilitats polítiques que prioritzen la creació d’un estat propi presentant-se amb èxit a les diferents eleccions amb candidatures transversals i adaptades a cada moment. A Sant Feliu de Guíxols, la candidatura encapçalada per la Cristina Vicens ja va tenir en compte la fòrmula de Junts, incorporant a la llista noves persones de diferents ideologies que prioritzen l’estat propi, amb formació i experiència en cada un dels àmbits.

És amb aquesta experiència dels darrers anys que ens cal concretar i organitzar formalment com a partit polític l’espai de Junts per Catalunya per tal de poder afrontar amb  major fortalesa l’estratègia a seguir en els propers anys.

 

Compromís amb l’1 d’octubre i aposta per la unitat estratègica

El president Carles Puigdemont ha fet una crida a sumar-se al projecte de Junts per Catalunya, una proposta política “on sempre hi haurà les portes obertes a tothom qui comparteixi la necessitat d’anar plegats, de sumar per ser més fortsa l’hora de protegir i fer possible el futur del nostre país”. Durant la seva intervenció en el Congrés de Junts per Catalunya que s’ha celebrat aquest dissabte de manera telemàtica, el president ha insistit en la importància de la unitat i ha explicat que l’aspiració de Junts per Catalunya és reforçar l’aliança “dels qui som al mateix bàndol, dels qui lluitem contra el mateix adversari, que no s’atura en la seva escalada repressiva”.

Els presos polítics també han fet apel·lat a la unitat estratègica dels partits independentistes per construir un país modern, compromès i que respongui a l’esperit de l’1 d’octubre. Pel conseller Quim Forn, Junts per Catalunya és “el partit que ha d’esdevenir el pal de paller de l’independentisme català. Només amb partits polítics forts assolirem la Catalunya lliure, pròspera i justa que anhelem”. Una Catalunya avançada, d’una agenda modernitzadora potent, de progrés i justícia, “compromesa amb l’economia verda, digitalitzada, sempre amb benefici d’homes i dones del país. Junts farem la llibertat d’aquest poble”, com ha destacat el conseller Josep Rull.

D’altra banda, el conseller Jordi Turull ha rcordat que ni la resignació, ni la renúncia han format mai part del diccionari polític de Catalunya: “Per això soc avui aquí, em sento compromès amb l’1 d’octubre. Perquè per un objectiu tant ingent , tant noble, tant pacífic i tant democràtic com la independència de Catalunya va la pena ser-hi”.

Jordi Sànchez ha assegurat que Junts per Catalunya ha de ser el partit de tot un poble compromès amb el projecte d’una comunitat més pròspera i forta. “Creiem en un estat que tingui capacitat de redistribuir, de donar cohesió, de donar les garanties per un progrés progressiu i permetre que l’economia creixi. Junts és el partit de tots i ho farem, ho farem junts i guanyarem la independència”, ha dit.