Aquest dimecres 30 d’Abril de 2020, en sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, els diferents grups varen portar a votació punts específics per tal de poder fer front als efectes i situacions que està causant a la ciutat la pandèmia pel covid-19.

Donada la situació de confinament, el ple es torna a desenvolupar per tercera vegada consecutiva per mitjà de comunicació audiovisual a distància amb assistència de tots els regidors, secretari i interventor.

Junts per Catalunya va mostrar al ple el seu suport a la moció sobre l’apoderament local per a resoldre la situació creada per la pandèmia del coronavirus (COVID-19) per tal de seguir treballant en equip, de forma transversal, des d’una visió descentralitzada de la gestió pública on s’empoderi al ciutadà des de l’administració que hi és més propera.

Les normes de rigor pressupostari de les administracions públiques que obliguen els ajuntaments i diputacions a tenir superàvit, aprovades el 2012 durant els pitjors moments de l’última crisi financera, s’han convertit ara en una cotilla ja que les mateixes normes impedeixen gastar aquests diners estalviats.

És per aquest motiu que des de l’ajuntament s’ha d’intentar refer els pressupostos i per tal de tirar endavant els plans de xoc a marxes forçades per atendre les demandes sorgides pels efectes de la crisi sanitària i de forma unànime s’ha aprovat la moció per tal de poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions per tal de donar resposta a les situacions provocades per la crisi sanitària.

Segons la portaveu del grup, la Cristina Vicens, cal donar exemple i imatge d’unitat vers els conciutadans i en aquesta línia l’equip de Junts per Catalunya ja ha començat a presentar algunes de les propostes de reactivació econòmica per debatre amb els grups municipals en les properes setmanes.