En sessió plenaria extraordinària, la portaveu de Junts per catalunya a Sant Feliu de Guíxols, Cristina Vicens, s’ha referit a la sentència com a un “càstig que no farà disminuir l’anhel de llibertat del poble de Catalunya, ni la defensa del dret d’autodeterminació. Volem mostrar en aquests moments difícils, la nostra plena solidaritat amb les famílies dels presos polítics.”

“Junts per Catalunya des de la indignació però amb la serenor necessària d’una hora greu, manifesta el seu rebuig frontal a un judici que ha estat una farsa, a una condemna injusta per un delicte, el de sedició, que no és real. Creiem, com crèiem llavors, que l’1 d’octubre va ser l’exercici autèntic més gran de democràcia que ha vist Europa en les darreres dècades. Sempre defensarem el dret dels catalans a decidir què volen ser, a pensar com vulguin i a manifestar les seves idees en pau i llibertat.

 Malgrat l’acarnissament que viu l’independentisme per part de l’Estat espanyol, no podem deixar d’acudir a tots els indrets on puguem treballar per defensar la llibertat i el progrés dels catalans. No deixarem de fer política, perquè ens devem a la voluntat popular. Avui més que mai reivindiquem el paper del diàleg, d’assentar-nos a una taula, d’arribar a acords per molt lluny que estiguem dels altres.

Allà on calgui donarem la cara, com sempre. I com sempre amb voluntat d’unitat, de suma. Perquè és un moment de país, mai de partit.  I ens mantenim fidels a la filosofia de JUNTS PER CATALUNYA amb la voluntat de reflectir la dignitat d’un poble que va defensar les urnes com a màxim expressió dels drets fonamentals que cal preservar en democràcia.

Sapiguem ser dignes d’un moment greu, que és l’inici d’una nova etapa que sabem que serà llarga i intensa. No podem defallir. La nostra lluita continua i com diu Jordi Sanchez “llum als ulls i força al braç”.