En sessió plenària municipal, el passat dijous 30 de gener de 2020, els grup de Junts per Catalunya, TXSF i ERC varen presentar conjuntament una “Moció de rebuig a la resolució de la junta electoral central respecte el MH President de la Generalitat Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras”.

En la seva intervenció, la portaveu de Junts per Catalunya a Sant Feliu de Guíxols, Cristina Vicens, ha compartit la majoria dels punts amb la resta de grups promotors de la moció “Una moció que pren uns acords on queda explícitament clar el rebuig a la resolució de la JEC en relació a la retirada de la credencial de diputat del President Torra, i on també especifica defensar els drets del President, i a posar fi a la judicialització i persecució d’electes”.

Tot i que la votació va ser favorable a la moció, Vicens, va voler posar de manifest que “En el dia d’avui, el nostre grup municipal no se sent gens còmode presentant aquesta moció conjuntament amb el grup municipal d’ERC. Aquests acords eren compartits fins fa ben poc amb ells però sembla que eren paraules, no conviccions fermes, ja que el President del Parlament no va complir-los i, el que és més greu, el van seguir els consellers d’ERC del govern i la majoria dels diputats del seu grup parlamentari”.

La portaveu de Junts per Catalunya, va insistir en la necessitat de fer avançar el moviment d’autodeterminació de Catalunya desde la lleialtat mútua amb voluntat d’unitat i de suma ja que el moment de país és trascendental. Segons recorda, ara no és moment de tàctica de partit ja que el que hi ha en qüestió són els drets fonamentals i la preservació de la democràcia.