Aquesta setmana els regidors de Junts per Catalunya a Sant Feliu de Guíxols hem signat l’adhesió com a electes impulsors del nou Consell Local per la República de Sant Feliu de Guíxols que será formalitzat i presentat en els propers dies a les comarques de Girona.

El document apunta que el consell local estarà constituït pels regidors que s’hi adhereixin, les entitats i els ciutadans a títol individual que ho vulguin. Hi haurà un òrgan executiu i una assemblea del consell, on hi podran participar els ganxons.

Les funcions principals del consell són les d’impulsar estratègies per a la plena instauració de la república catalana, col·laborar amb totes les accions institucionals i de la societat civil que tinguin com a objectiu la plena instauració de la República, exercir com a espai de representació política lliure i sobirà  a Sant Feliu de Guíxols (no limitat pels poders de l’estat espanyol), i promoure la unitat d’acció estratègica en el seu àmbit territorial.

El document també preveu altres funcions, com ara elevar propostes d’acció al Consell per la República, fer xerrades de difusió, donar suport a la campanya ‘Consum Estratègic’ de l’ANC i acompanyar en la creació de caixes de resistència, entre altres.

Desde Junts per Catalunya impulsem la participació en aquest nou consell local a la resta de regidors del consistori, ciutadans i entitats que vulguin avançar en la creació de les bases del nou estat català en forma de república.