Ha sigut bona la coordinació del grup municipal durant aquest primer any?

Si, ja vam treballar per àmbits d’expertesa durant l’elaboració del programa electoral en campanya i hem mantingut aquests rols a dins el consistori també. D’altra banda, treballem més amb en Toni la  difusió a mitjans de la feina que fem i amb la Nines la relació amb entitats i presència al carrer. Els tres tenim com a premissa aportar el millor de nosaltres i el nostre projecte  per fer avançar la ciutat malgrat estar a l’oposició i en aquest sentit estem actius i il·lusionats com el primer dia. L’estima per la ciutat i el país per davant de tot i així ho hem demostrat amb la nostra actuació com a grup municipal aquest primer any de legislatura.

 

Quins objectius consideres que s’han complert en aquest inici de legislatura?

En les negociacions pel pressupost anual vam poder introduir-hi algunes partides d’aspectes claus, el que nosaltres anomenem “projectes de ciutat”,  com és la necessitat de disposar de vivenda pels joves i fomentar el sector de la indústria tecnològica per donar oferta laboral qualificada. Altres projectes com l’aparcament, la millora de la neteja o l’aposta per la cultura més enllà del Thyssen són projectes compartits amb el govern dels quals en fem un seguiment. En conclusió, fem una valoració positiva de les aportacions que hem pogut fer al govern per treballar plegats pel futur de la ciutat.

 

Com definiries la relació de juntsxcat amb el govern municipal?

La valoració seria positiva. Ens hem abstingut en els pressupostos perquè van tenir en compte aportacions del nostre grup municipal, tal com he esmentat anteriorment i vam votar a favor del nou contracte de neteja i recollida de residus perquè malgrat ja el vam trobar redactat i apunt per licitar, vam considerar que hi constaven canvis necessaris per tal de millorar el servei. D’altra banda, a la votació de les ordenances fiscals, vam votar  en contra de la pujada d’impostos perquè no podem empobrir més la ciutadania ja que la renda mitjana és molt baixa. Nosaltres sempre defensarem activar els motors econòmics de la ciutat per generar riquesa i millorar la qualitat de vida dels ganxons i en aquesta línia treballarem perquè el govern ens escolti i tingui  en compte les nostres propostes

 

Quina relació manteniu els diferents grups municipals de l’oposició?

El nostre grup municipal és l’únic on la totalitat dels regidors som novells al consistori i això ens ha permès tenir una perspectiva diferent. Nosaltres en tant que tenim com a lema “construir junts el Sant Feliu del futur” hem volgut ser una oposició constructiva, aportant propostes al govern i sense treure titulars,  ni generar confrontació als plenaris mensuals. Som coherents en el que fem perquè ens guiem per l’objectivitat, no obstant som conscients que té poc rèdit electoral a curt termini. 

Això no vol dir que no mantinguem bona relació amb l’oposició, la tenim,  però no hi ha una dinàmica de treball conjunt per tenir més força davant el govern municipal.

 

En aquest primer any s’ha hagut de gestionar la crisi del COVID19. Quina valoració en fas?

Podem estar orgullosos del treball conjunt que hem fet plegats per elaborar el pla de contingència i recuperació.  La nostra valoració és positiva perquè el govern va acceptar pràcticament en la seva totalitat, les nostres propostes de recuperació econòmica.

No obstant tal i com vaig esmentar al plenari de la seva aprovació, caldria mantenir aquesta dinàmica de treball sempre i que no fos l’excepció. Tots els regidors estimem la ciutat i volem el millor pels nostres veïns, així doncs, si treballem junts, aportarem més talent i treball per fer avançar la ciutat.

 

Quins objectius us marqueu per aquest segon any de legislatura?

Fer un seguiment i fiscalització del govern en projectes que s’han impulsat durant aquest primer any, com n’és el nou contracte de neteja i recollida de residus o les accions de millora en qüestions com la vivenda i l’aposta per la indústria tecnològica com a reclam d’oferta laboral qualificada, ambdós qüestions negociades amb el govern i reflectides en el pressupost d’aquest any 2020. 

Així mateix,  seguirem aportant propostes de millora per la ciutat en altres àmbits que considerem necessàries que s’implantin durant  el transcurs d’aquesta legislatura i que resumiem en el programa electoral amb què varem presentar-nos a les eleccions

 

El grup municipal segueix treballant amb la candidatura de les eleccions municipals?

La gran majoria si i és d’agrair perquè els resultats electorals no van acompanyar i tampoc estem a govern on es desenvolupa el dia a dia de l’activitat política municipal. Val a dir que hi ha moltes persones connectades en la vida associativa i empresarial de la ciutat, per tant són un gran altaveu i valor afegit per la nostra tasca de fiscalització del govern. 

Cal posar de manifest que la majoria de la candidatura és la primera vegada que col·labora en un espai polític i aquest compromís que mantenen  demostra que els valors del nostre projecte són ferms en treballar per fer avançar la ciutat i en construir república des del municipalisme. 

Vam construir un projecte nou i un equip renovat en temps record, sense ascendència dins l’ajuntament i amb una candidata i marca nova per la ciutadania. Sabem que és qüestió de temps que la ciutadania ens faci confiança, però el més important és que tenim un equip compromès i il·lusionat per treballar pel bé de la ciutat i el país. Aquest és el gran valor  de Junts per Catalunya i el que em fa sentir més orgullosa. 

Un any després de les eleccions, miro enrere  i considero que el meu èxit personal va ser apostar per impulsar aquest nou projecte i equip, el qual a dia d’avui ja  està consolidat.

 

A través de quins canals pot seguir la ciutadania la vostra gestió?

Els nostres posicionaments als plens municipals els publiquem a la nostra web: www.juntsxcatguixols.cat . Per tal de fer-ne difusió a canals oficials de l’ajuntament, ho enviem a radio Sant Feliu. D’altra banda, el més pràctic és seguir-nos a  les nostres xarxes socials( facebook i instagram,  allà publiquem tant les notes de premsa com els actes públics als que assistim. 

També publiquem a xarxes semestralment un butlletí de les actuacions que duem a terme el grup municipal. Ho tenim tot publicat a la web però a través de xarxes sabem que podem arribar a més públic. Vam descartar fer-ho en format paper pel cost que genera i perquè publiquem les nostres intervencions mensuals a la revista Guixols que distribueix el govern.

 

S’acosten unes eleccions al Parlament de Catalunya. Creus que la ciutadania ha oblidat el mandat de l’1 d’octubre?

Al contrari. Aquest darrer any hem pogut comprovar com segueix la repressió i la vulneració dels drets fonamentals. Primer va ser a l’octubre la sentència del procés on imputaven als presos polítics per sedició i malversació, al gener la resolució de la JEC per inhabilitar el President Torra per penjar una pancarta al balcó del Palau de la Generalitat a favor de la llibertat dels presos polítics i recentment la persecució a la Laura Borràs per motius ideològics, ja que està considerada una  líder independentista amb possibilitat de ser candidata a la presidència de la Generalitat. 

En aquest sentit, la ciutadania també ha pogut copsar que la taula del diàleg amb el govern espanyol no té cap futur, molt de simbolisme i cap voluntat de negociar un referèndum pactat i això que tenim segons diuen ells, el govern espanyol més progressista de la història.. 

D’altra banda, la crisi del COVID19 ha posat de manifest la voluntat de recentralització del govern espanyol tot i  la incompetència que han demostrat en la seva gestió. La Generalitat s’ha anticipat en molts aspectes malgrat no disposar de competències i de manca de recursos econòmics. Ara més que mai, hem de recordar que cada any hi ha 16 mil milions d’euros que generem a Catalunya i que no ens són retornats per poder millorar la vida dels catalans. Per tant, crec justament que els catalans tenen més present que mai que no podem defallir i que la única solució per avançar i ser una societat més lliure i progressista és la independència.

 

Quina valoració en fas del pas del President Puigdemont a impulsar un nou partit polític?

El maig del 2019 el President va  ser escollit eurodiputat gràcies a la confiança de la ciutadania de Catalunya. Ha demostrat des de l’exili la força mediàtica que té per demostrar a Europa que Espanya manté estructures de poder poc democràtiques i una cultura política poc avançada i gens pròpia de la Unió Europea del segle XXI. 

A final d’octubre vaig assistir com a regidora de Junts per Catalunya  a l’assemblea d’electes del Consell per la República. Allà vaig observar la transversalitat que representa el mandat de l’1 d’octubre, doncs hi havia persones de forces polítiques diverses. Aquesta eina impulsada pel mateix President fou anar teixint sinergies territorialment per la construcció de la república. 

Val a dir que el seu objectiu des de l’inici de Junts per Catalunya va ser sumar persones interpel·lades per l’1 d’octubre i ha treballat en això durant aquest dos anys i mig. Aquest moviment ha anat prenent més força territorialment arrel de les eleccions municipals, però és cert que no a tot arreu s’ha fet una transició honesta. 

Ell sap que en som molts els associats al PDECAT que ens sentim més còmodes amb els valors de Junts per Catalunya que amb els del partit i si podem sumar-nos amb altres persones compromeses amb sensibilitats diverses, aquí rau el valor més preuat. Si ha considerat que calia crear un partit nou per generar més confiança al ciutadà, val la pena perquè en aquestes properes eleccions ens hi juguem molt, fer camí  cap a la independència o retornar a una visió autonomista.